מדוע הידברות לא פונים לעם לגביי הצום 3 ימים

  • ו' אדר ב' התשע"ו

שאלה

כשלא מבינים פונים לרב ולכן אני פונה למרות שזאת איננה שאלה טיפוסית לרב. אני קוראת בקביעות את הכתבות באתר הידברות,הרצאות,הלכות וגם משתמשת בשאלת רב לפי הצורך. ותודה על כל זה. בימים אלה ישנה התארגנות גדולה בעם לצום שלושת הימים ובתור חוזרת בתשובה שכל מהויי הם אחדות העם ותפילה משותפת ,אני תוהה למה אין שום איזכור על כך באתר הידברות שפונה לכל כך הרבה אנשים ומטרתו היא קירוב והתאחדות (לפי הבנתי)? האם זה עניין הלכתי? האם זה עינייני עמדות בתוך הזרמים השונים בדת? (אני עוד "צעירה" בכדי להבין אינטריגות פנימיות) אשמח לתשובה

תשובה

שלום וברכה

בעם ישראל הגדולים מנהלים את הקטנים - גדולי וצדיקי הדור מורים לשאר העם את הדרך ללכת בה.

אדם יקר היוזם דבר של צום שלושה ימים צריך ללכת לגדולי ישראל ולבקש את הסכמתם וברכתם. אין לאדם מן השורה להורות תענית לעם ישראל למרות שהוא סבור שיש בזה הצלה לעם ישראל.