זוגיות

בחירת בת זוג<<<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לכל צוות הידברות ישר כוח על העבודה הנפלאה שאתם עושים רציתי לשאול אם לדעתך קשר בין בני זוג שהגבר מתחזק ושומר שבת ורוצה לבסס את ביתו לפי העקרונות הבסיסיים בדת לבין בחורה בגיל עשרים שלומדת במכללה מנהל עסקים ורק שומרת מסורת לכבוד המשפחה האם קשר כזה יכול להצליח אם יש אהבה בין השניים כי הבנתי שאסור שיהיה מצב שהאשה תשמור שבת או תעשה דברים דומים רק בשביל הגבר ושזה לא בא מרצונה החופשי האם להתייחס רק לאהבה בין השניים או יש גם לשקול את הפן הדתי האם זה ממש חשוב שהאשה תאמין באלוקים כמו הגבר או שאין לכך משמעות קריטית בבחירת בת זוג לחיים בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד שגם בת הזוג תאמין בבורא עולם.

קשה מאוד לחנך ילדים כאשר כל אחד סוחב לצד אחר מבחינת הדת, זאת מלבד החיכוכים שיכולים להיווצר כאשר היא תרצה לטייל בשבת ואתה תסרב והילדים? אם היאבעלת מידות טובות והינך בטוח שהיא תעמוד בהסכמים שביניכם שתשמור את השבת כראוי לכבודך  וכו´ יש מקום לשקול את העניין, אולם דבר זה נדיר מאוד.

אולם מה טוב שתשכנעה לבדוק את הדברים לעומק ולבוא לסמינר סופ"ש שתלמד את הדברים ותחקור אותם לעומק וכך היא תוכל לעשות את הדברים לשם שמיים, ולא רק בשבילך.

אשמח לייעץ לך עוד ולכוונה לסמינר או לכל עניין אחר.

בהצלחה - בנימין שמואלי