חברה והשקפה

גלגול

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לדעת האם זה נכון שמספיק שאדם לא קיים מצווה אחת הוא יחזור בגלגול? ואם כן אז למה לי להשקיע כלכך הרבה בתיקון שלי אם בלאו הכי אני יחזור בגלגול ואולי זה שיהיה הגלגול הבא שלי יתקן יותר ממני ואז הוא יהיה זה שיחזור בתחית המתים.

תשובה

שלום וברכה

אם האדם אומר תמיד בשם כל ישראל וכולל עצמו יחד עם כל ישראל לא יצטרך להתגלגל.

וכן אם אדם משתוקק לעשות את כל המצוות אשר ביכולתו לעשות לא יצטרך להתגלגל שוב, ויזכה להשלים הכול באצמעות עיבור נשמה המבואר בדברי האר"י שכאשר אדם יעשה מצווה החסירה לו הוא יכנס לגופו וישלים את עצמו ולאח רמכן יצא ממנו, ללא צורך להתגללג.

עוד יש להוסיף את אשר כתבו המקובלים שכל חלקי הנמה המתוקנים לא צריכים להתגלג ורק החלק החסר יתגלגל.

בברכה - בנימין שמואלי