בין המצרים?..

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! ממתי אסור ליקנות בגדים חדשים מי"ז בתמוז עד תשעה באב או מהשבוע של תשעה באב? (אני ספרדי) זה כולל גם נעליים? בעניין של בגדים מכובסים האם אני יכול לפני ראש חודש אב להכין כמות של בגדים מכובסים שיהיו לי ללבישה עד אחרי תשעה באב? למה אסור לאכול בשר בשבוע של תשעה באב? בתודה מראש, איציק.

תשובה

שלום וברכה

אין לקנות בגידם חדשים משבעה עשר בתמוז.

נעליים מותר לקנות.

הספרדיים אינם לובשים בגדים מכובסים נקיים רק בשבוע שחל להיות בו תשעה באב.

גופייה גרבים וכדו´ מותרים.

ראוי להכין כמות מספקת של בגדים לפני שבת שתלך עימם מעט זמן וכך תוכל ללבשם בשבוע שחל בו תשעה באב.

אכילת הבשר נאסרה מאחר ופסקו הקרבנות.

בברכה - בנימים שמואלי