אמונה

כשרות מול כיבוד הורים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, אני בת 22, בתשובה כבר 5 שנים ומשתדלת להקפיד על קלה כבחמורה בכל התחומים. ההורים שלי חילוניים גמורים ומאז התשובה אנחנו רק הולכים ומתרחקים. הם האנשים היקרים לי ביותר בעולם והפחד הגדול ביותר שלי הוא לאבד אותם. ההורים שלי נורא נפגעים שאני כבר לא אוכלת מהאוכל שהם מכינים, ושאני אוכלת בכלים נפרדים/ חד פעמיים וכו"... הם נורא פגועים ממני מהסיבה הזאת גם כשאני מסבירה להם. הם באים אליי עם כל מיני משפטים של ´אהה, אז עכשיו אנחנו גם טמאים בשבילך, האוכל שלנו טמא.. ´ וכו".. חוץ מזה שזה עוד יותר גורם להם להתרחק מהדת... השאלה שלי זה האם אני יכולה לאכול מהכלים שלהם ומהאוכל שלהם (במידה והם משתדלים להפריד חלב ובשר וכו") כדיי לקיים את מצוות כיבוד הורים? אחרת היחסים בנינו רק ילכו ויתדרדרו. ולא, זה לא יעזור אם אני אשב איתם ואנסה להסביר להם יפה, כי כבר עשיתי זאת כמה פעמים וזה לא שינה שום דבר. האם שווה להימנע מבעיה של כשרות כדיי להיות בכאסח עם הורי לנצח??? האם כך הקב´ה רוצה?? הרי הוא יודע שאני לא רוצה לעבור על בעיית כשרות , אבל אין לי ברירה...

תשובה

שלום וברכה

אם הם באמת מקפידים על כשרות למה לך להימנע מלאכול מכליהם? בוודאי יש לך לאכול מכליהם.

אם הם אינם מקפידים על כשרות, אין עצה ואין תבונה נגד ה´.

ואם כי בוודאי בורא עולם רוצה שלא תריבי עם הורייך, הרי אין זה אומר שעלייך לוותר חלילה מאומה מכשרות. ואת והורייך חייבים בכבוד ה´, ועל הורייך להקפיד גם כן על כשרות, ובכך תימנע המחלוקת.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי