תפילה וברכות

ציצית קטן/תפילת אישה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב!ברצוני לשאול 2 שאלות שלא קשורות אחת לשנייה. *לגביי ציצית קטן:כידוע ציצית קטן אנו מחוייבים דאוריתא מהתורה ועל כל אחד מאיתנו ללבוש ציצית קטן.1.כאשר אני נכנס לבית הכסא האם מותר לי להיות איתה תוך כדי,האם זה משנה אם בגדולים או אם בקטנים,שמעתי מישהו שאמר שאין להכנס איתה כשמדובר בגדולים ואם קרה הדבר אז צריך לשטוף טוב טוב את הגוף לאחר מכן. 2.ידוע לי שעם טלית אסור להכנס בשום אופן,האם ציצית לא יותר חשובה?האם טלית היא גם חיוב מהתורה?מאיין לקוח המילה טלית,מה פירושה? *לגביי תפילה לנשים:אישתי בשלביי התחזקות,היא שומרת שבת מזה כמה שנים ובימים אלה לקחה עלייה ללבוש חצאית ביום יום אך כיסוי ראש רק בשבתות(קשה לה קצת עם התגובות והורייה לא בדיוק מפרגנים בעניין ב´ה יהיה בסדר)היא מעוניינת לדעת איך בדיוק אישה צריכה להתפלל,מה להגיד ואיך? היא באה איתי לפעמים בשבתות אך לא תמיד מצליחה לעקוב,השאלה תקפה גם לימי חול בקשר לתפילות היא רוצה להתפלל בבית תפילה מסויימת אך אינה יודעת מה לעשות.האם יש באתר איזה מצגת ,הדגמה לגביי תפילת אישה גם במניין וגם כיחיד,קצת לא נח לה ללמוד מחברה כזו או אחרת מבית הכנסת כי כל אחת אומרת לה משהו אחר. תודה רבה רבה!

תשובה

שלום וברכה

כל בגד של ארבע כנפות חייב בציצית, ועל כן כאשר הולכים עם בגד מרובע כדוגמת הטלית או הציצית מחויייבם להטיל בהם ציצית, ואין הבדל בין טלית קטן לטלית גדול.

אין צורך להוריד את הציצית בכניסה לשירותים.

הסיבה שאין להינכס עם טלית לשירותים היא מאחר והטלית מיוחדת למצווה.

פירושה המילולי של טלית הוא בגד.

שלח לנו מספר טלפון של אשתך ואחת ממדריכותינו תדריך אותה בפרוטרוט.

בהצלחה - בנימין שמואלי