חגים ומועדי השנה

האם אפשר לקרוא את המגילה מתוך חומש?

  • י"ב אדר ב' התשע"ו

שאלה

אין מי שיוציא אותי ידי חובה בקריאת המגילה בבוקר, האם אני יכולה לקרוא בעצמי מתוך החומש ולצאת ידי חובה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אי אפשר לצאת ידי חובת קריאת המגילה מתוך חומש מודפס, ולכן יש לך לעשות כל שביכולתך כדי לשמוע את הקריאה מתוך מגילה כשרה (שהרי גם נשים חייבות בקריאת המגילה - כמו שנפסק בשלחן ערוך אורח חיים סימן תרפט סעיף א).

ואם בשום אופן לא ניתן לעשות כנ"ל, תקראי את המגילה מתוך חומש מודפס ללא שום ברכה (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן תרצא סעיף י, ומשנה ברורה ס"ק כז).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס