תורה ומדע

יציאת מצרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רבנינו אומרים שכאשר עם ישראל שהה בעבדות במצרים, הלויים לא היו עבדים בגלל שלמדו תורה וזה מה שהציל אותם מהעבדות. אם כך איך הם למדו תורה כאשר התורה ניתנה רק לאחר יציאת מצרים? אומרים שיחידי סגולה למדו תורה לפני מעמד הר סיני, אברהם יצחק יעקב, אבל ששבט שלם ילמד תורה ו11 שבטים לא ידעו מזה תורה..?.תודה

תשובה

שלום וברכה

במדרש רבה מבואר שכל ישראל היו לומדים בשבת במגילות שנמסרו להם מאבותיהם.

וזה לשון המדרש
תכבד העבודה על האנשים מלמד שהיו בידם מגילות שהיו משתעשעין בהם משבת לשבת לומר שהקדוש ב"ה גואלן לפי שהיו נוחין בשבת אמר להן פרעה תכבד העבודה על האנשים ויעשו בה ואל ישעו וגו´ אל יהו משתעשעין ואל יהו נפישין ביום השבת.

בברכה - בנימין שמואלי