תורה ומדע

נשמה<<<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אדם שנפטר, הנשמה שלו עולה למעלה ומקבלת את שכרה או עונשה, וגם לפעמים חוזרת בגלגול. אותה נשמה שהתגלגלה ועכשיו נולד איתה תינוק חדש. היא קיימת גם למעלה כנשמת הנפטר וגם כתינוק חדש? ואם לא, אז איך חולמים על הנפטר שנשמתו כבר לא קיימת, שהנשמה שלנן בלילה עולה ופוגשת את הנשמות מעולם האמת? האם שייך להתפלל לעילוי הנשמה שאולי כבר התגלגלה ולא קיימת כנשמת הנפטר? אחדד את השאלה: נניח משה נפטר ונשמתו התגלגלה ליעקב. האם משה חדל מלהתקיים? כי הרי הוא ´נהפך´ ליעקב, או שקיימים שניים עם אותה נשמה משוכפלת? תודה מראש, מאיה

תשובה

שלום וברכה

גם כשנשמה מתגלגלת, לא תמיד כל הנשמה מתגלגלת, מכיון שהנשמה הוא דבר רוחני אי אפשר להסביר במילים איך חלקי הנשמה נחלקים, אבל זה דבר ברור וכתוב בכל ספרי המקובלים שיתכן שחלקי נשמה כבר שוכנים בגן עדן וכמה חלקים מהנשמה יורדות לתיקון בעולם הזה, ולכן כל מה שעושים לזכרם ולעילוי נשמות נפטרים עוזרת לאותם חלקים שכבר זכו לעלות, לגן עדן, ובמקרה הפחות טוב, לגיהנום, אף שכמה מחלקי הנשמה כבר התגלגלו בשנית.

בהצלחה - מנשה ישראל