חברה והשקפה

הרבה שאלות

  • י"ז אדר ב' התשע"ו

שאלה

*נשמה של גויים זה גלגול נשמות של נשמה של גויים או של יהודים? *נשמות של בעלי חיים, איך זה משתלב לפי התורה גן עדן וגלגול נשמות? ומה תפקידם בחיים? *למה האיסור לאכול תמנונים ודגים אחרים? במה זה מזיק לנו? *למה אלוקים לא החדיר בכולם אמונה כדי שימלאו לאחר מצוותיו? ובמקום זאת ברא בהם את הספק? זה סותר את רצונו שלכולנו יהיה טוב בסופו של דבר לאחר עבודה קשה. *למה יש כלכך הרבה שובניזם בתורה? כמו נשיאת אישה שנייה, רק גבר יכול לברך בקידוש ובדברים נוספים, רק מלכים גברים, רק שליחים גברים,בראש השנה גברים רק טסים לאומן ובכללי בכל התנך מופיעים סממנים שובניסטים? *למה ליהודים אסור להתחתן עם גויים? *איך יהודי יכול לדעת שהוא באמת יהודי? הרי עברו כלכך הרבה שנים מאז מעמד הר סיני והיה התבוללות ועמים שבתפוצות..

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

- יהודים מתגלגלים תמיד כיהודים, וגויים תמיד בגויים. אלא אם כן גוי התגייר, ואז מצטרף לעם ישראל.

- לבעלי חיים אין נשמות. תפקידם לחיות כחלק מהבריאה של הקב"ה, ולייצג את חכמתו בבריאה, ולשמש את בני האדם.

- לגבי מאכלות אסורים:

- יש בחירה חופשית, והאדם צריך לבחור בכוחות עצמו בטוב. ולכן יש ספיקות. נא לחפש בגוגל את החוברת "שיחה גורלית", ולראות שם בהרחבה.

- שוביניזם היא המצאה גויית. לפי היהדות האיש והאשה הם נשמה אחת:
בכל מערכת זוגית צריך להיות נותן ומקבל. הגבר נוהג לאהוב ולהעניק בעיקר לאשתו, והאשה נוהגת לאהוב ולהעניק בעיקר לילדיה.

- אי אפשר לשמור על הזהות היהודית והתורה אם נתחתן עם גויים. עובדה שכל היהודים שהתבוללו עד היום שכחו את זהותם היהודית, וצאצאיהם כיום הם גויים.
אני יודע כיום שאני יהודי רק בגלל שכל אבותיי ב-3300 שנה האחרונות התחתנו רק עם יהודים, ושמרו את התורה. מספיק אפילו שחוליה אחת בשרשרת היתה מתחתנת עם גוי/ה כדי להאביד את כל השושלת כולה.
עם זאת, כל גוי יכול להתגייר ולהצטרף לעם ישראל אם יקבל על עצמו את התורה והמצוות.

- רק יהודים ששמרו על יהדותם זכו להיות יהודים עד היום. דווקא בגלל הרדיפות נדרשה מסירות נפש כדי להישאר יהודים. וזו הוכחה ליהדותנו. כמו כן הקהילות היהודיות תמיד היו מופרדות מהגויים, ושמרו את המצוות. בתימן כמו באירופה. רק בדור האחרון נוצרה תופעה של חילוניות. אך לאורך אלפי שנים שמרו כל היהודים את המצוות.

קרא עוד בחוברת שיחה גורלית.

בברכה,
דניאל בלס