אמונה

3 שאלות בנושאים שונים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד כבוד הרב שלום רב.רציתי לשאול כמה שאלות והן: 1.אני מנסה ללמוד בבית גמרא לבד ואין לי מושג איזה דף אני צריך ללמוד איך אדע איזה דף ללמוד כל יום? והאם כל היהודים בארץ ובעולם לומדים אותו דף גמרא בדיוק בכל יום או שכל אחד לומד איזה שהוא רוצה? 2.בקשר לנטילת ידיים האם אני חייב ליטול כל הזמן ידיים ואסור לי להשתמש בזרם של מי ברז?ומה קורה אם אין לי כלי לנטילת ידים באיזה מקום? 3.אני יודע שהתורה ניתנה מהקב´ה האם גם הגמרא והמישנה לא כל כך מבין אודה לך מאד אם תענה לי בכבוד רב אלברט.

תשובה

שלום וברכה

1. אפשר ללמוד את מה שרוצים בכל עת ובכל זמן.

לאכילת לחם חובה ליטול ידיים עם כלי, ובדיעבד אפשר ליטול ידיים גם עם כוס חד פעמית.

שאר הנטילות אינם צריכות כלי בשעת הדחק.

3. התורה שבעל פה ניתנה למשה בסיני והיא מפרשת את כל דברי התורה דרכי קיום המצות.

לאחר שחששו חכמים שהשכחה תגבר כתבוה במשנה ובגמרא.

כמו כן כל תקנות חכמים שתיקנו בעצמם, גם נכתבו על ידי החכמים.

בברכה - בנימין שמואלי