אמונה

תיקון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הנני בעל תשובה מספר חודשים הייתי רוצה לדעת אם יש ומהו התיקון לגבי יחסים עם גויה בברכה נ.א

תשובה

שלום וברכה

התשובה היא התיקון היסודי המשולם לכל החטאים,אף החמורות ביותר. וכאשר הדם שב בתשובה שלימה אין לו יותר כל קשר לחטאי העבר שלו.

מבואר בספרי המקובלים שלמרות זאת ראוי שהאדם יעשה תיקון מסוים למרק את הזוהמה שבנפש, ועל כך נתנו מספר עיצות.

א. שמרית שבת כהלכתה בדיקדוק רב, מנקה את הנפש לגמרי והיא ממרקת את העוון שלא יהיה האדם נצרך לייסורים.

ב. נתינת צדקה, וכדברי הפסוק וחטאך בצדקה פרוק, והצדקה הראויה ביותר היא לתרום לאירגונים המתעסקים בהצלה מהתבוללות, ובכך האדם מכפר על חטאו בתשובת המשקל.

ג. ישנו תיקון מיוחד לכפר על כל עוונות הכרת שנעשה מפעם לפעם בישיבתו של הרב בצרי שליט"א טלפון לביררוים 025376818

ושוב אדגיש שעיקר הכפרה ועיקר התיקון הוא באמצעות התשובה האמיתית והחרטה הכנה.

והוא רחום יכפר עוון.

בברכה - בנימין שמואלי