תפילה וברכות

אם שכחתי שברכתי וברכתי שוב

  • י"ח אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום וברכה הרב .. הרבה פעמים קורה לי שכשאני שותה פעם ראשונה אני מברכת ואחרי איזה 10 דקות שאני רוצה לשתות שוב אני שוכחת שבירכתי וכבר מתוך הרגל יוצא שאני שוב מברכת ושאני נמצאת באמצע הברכה אני לא יודעת מה לעשות האם לעצור או להמשיך ? בדרך כלל אני מסיימת אותה כי אני לא יודעת מה עושים במצב כזה ?... אשמח לתשובה תודה רבה .

תשובה

שלום וברכה

מי שהתחילה ברכה כאשר אינה חייבת בה, אם אמרה כבר ברוך אתה ה' תשלימי למדני חוקיך אם אמרה גם חלק משם אלוקים דהיינו שאמרתי ה' אלו-ה את יכולה להמשיך ישראל אבינו מעולם ועד עולם. אם סיימה את שם אלוקים יש לומר מיד ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד. אם כבר סיימה את הברכה עדיף לשתות מעט ואז לומר את ברוך שם וכו'.