האם מותר לפגוע בגוי שתקף יהודי?

  • י"ט אדר ב' התשע"ו

שאלה

בס"ד לכבוד הרב שליט"א בתקופה האחרונה בעם ישראל קורים כמה דברים שעוררו אצלי שאלה- האם מותר לפגוע במחבל מנוטרל ששוכב על הרצפה? הרי אם רק היה לו המשך כח היה קם וממשיך להרוג אותנו ולפגוע ביהודי ר"ל. וכמאמר דוד המלך "ארדוף אויבי והשיגם ולא השוב עד כלותם" משמע שדוד המלך אומר שאפילו שהם בורחים הכלה אותם. וכמו שאומרים לנו חכמים "הבא להורגך השקם להורגו"- גם פו אנו ראוים שאפילו עוד לא פגע בנו השקם להורגו, וכל שכן וק"ו אם כבר ח"ו פגע ביהודי. אשמח לקבל תשובה על פי דעת תורתינו הקדושה ולא שמפחדים להגיד את מה שהתורה אומרת.

תשובה

שלום וברכה

גם על פי תורה וגם על פי חוק מותר להרוג מחבל שיש חשש אפילו קל של פיקוח נפש.