חברה והשקפה

ביטחון בה"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום, רציתי לשאול שאלה שמאוד מציקה לי. הבנתי שצריך לבטוח בה" כי הוא אחראי על הכל, אבל איך זה מסתדר עם הביטחון של אדם בעצמו. שהרי אם אדם בוטח בעצמו אז הוא לא בוטח בה" ובנוסף זה מראה על מידה של גאוה. ממש חשוב לי לדעת זו, כיוון שניסיתי לעבוד על מידת הגאוה בכך שניסיתי לבטוח בה" ולא לחשוב על ´כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה´, דבר שגרם לדעתי להמעיט את הביטחון שלי בעצמי... אולי בעצם הביטחון שלי בעצמי זה הביטחון שה" מסוגל לעשות בשבילי.... או שזו לא גישה נכונה לחשיבה ואני כן יכולה לחשוב כי ´אני מסוגלת לעשות כך וכך...´ מבלי שזה יסתור את הביטחון שלי בה"?! תודה רבה, ישר כוח על הפצת היהדות

תשובה

שלום וברכה

הדרך הנכונה היא לזכור שבורא עולם נותן לך את הכוח ואת האפשרות לעשות חיל ולהצליח בכל אשר תפני.
דברים פרק ח´ (יח) וְזָכַרְתָּ אֶת יְדֹוָד אֱלֹהֶיךָ כִּי הוּא הַנֹּתֵן לְךָ כֹּחַ לַעֲשׂוֹת חָיִל

בברכה - בנימין שמואלי