שאל את הרב - כללי

עולם הבא<<<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, כבוד הרב. יש לי כמה שאלות: 1.רבנים אומרים שכשאדם נפטר הנשמה שלו עולה לעולם הבא ואז יש לו חיי נצח. אם כך. יש כאן סתירה. כי אם יש לו חיי נצח בעולם הבא הוא לא יוכל לקום בתחיית המתים לאחר ביאת המשיח. כי הוא הרי אמור להישאר בעולם הבא ולא לחזור לעולם הזה. 2.´אין לו חלק לעולם הבא´ המישפט הזה נאמר על המון המון איסורים למיניהן. יש כאן סתירה, מצד אחד כתוב ´כל יהודי יש לו חלק לעולם הבא´ מצד שני כתוב ´כל יהודי שחוזר בתשובה עוונותיו נמחלים´ מצד שלישי כתוב משהו בסגנון הזה ´יהודי שחוטא בכך וכך אין עוונותיו נמחלים ודינו כרת´ אשמח לקבל הסבר לגבי הזה. תודה ושבוע טוב!

תשובה

שלום וברכה

הנשמה תחיה לנצח, והיא מתלבשת לפעמים בגוף גשמי ולפעמים היא מחוץ לגוף, אולם לעולם הנשמה חיה ותחייה חיי נצח.

ועל כן אף אם תקופה מסויימת בחיי הנצח שלה היא בתוך גוף, אין כל סתירה לחיי הנצח.

הגוף הוא רק לבוש ואין זה האדם עצמו.

2. כל מי שיחטא חטאים מסויימים ולא ישוב עליהם בתשובה לא יזכה לעולם הבא, וכתבו הרבה המפרשים שהכוונה היא שחלק מנשמתו של יום זה היא שלא תזכה לעולם הבא.

ברור שתשובה מועילה לעולם ואין לך דבר העומד בפני התשובה, וכל מי ששבת בתשובה על עוונותיו אין מזכירין לו אותם עוד ולא עוד אלא שבתשובה באהבה חטאיו נהפכים לזכויות.

בברכה - בנימין  שמואלי