חינוך ילדים

שאיפה לחינוך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, הנושא שמעסיק אותי מאוד מאז שנולדו לי בנותיי הוא חינוך הילדים. אני קוראת ספרים ורואה הרצאות בנושא ומתפללת לה` שיעזור לנו לחנך כראוי את הבנות. השאלה שלי היא לאן עלינו לשאוף להגיע בחינוך הילדים? מה ההגדרה לחינוך כראוי? ומתי, אם בכלל, הורה יכול לדעת אם חינך את ילדיו כראוי?

תשובה

שלום וברכה

זה תכלית האדם לחנך את בניו בדרך ה´ וכל אהבת ה´ לאברהם היא עקב מסירותו לחינוך בניו כמבואר בפסוק

בראשית פרק יח´
(יט) כִּי יְדַעְתִּיו {חיבבתיו} לְמַעַן אֲשֶׁר יְצַוֶּה אֶת בָּנָיו וְאֶת בֵּיתוֹ אַחֲרָיו וְשָׁמְרוּ דֶּרֶךְ יְדֹוָד לַעֲשׂוֹת צְדָקָה וּמִשְׁפָּט לְמַעַן הָבִיא יְדֹוָד עַל אַבְרָהָם אֵת אֲשֶׁר דִּבֶּר עָלָיו:

עלייך לשאוף שילכו בדרך טובים - בדרך ה´ וישאפו להגיע לתכליתם בעולם, ולהתפלל רבות על כך.

כל ימינו עלינו להתפלל ולייחל שילדינו יתעלו יעלו בדרגות התורה והיראה.

כאשר ההורה רואה את ילדיו הולכים בדרך ה´ ידע שהצליח בחינוך.

בהצלחה - בנימין שמואלי