חברה והשקפה

מה עומד מאחורי הכשרות ?

  • כ"ד אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום רב. אני סטודנט ויש לי חבר בכיתה שלא מאמין כל כך לגבי העניין הזה של הכשרות . הוא טוען שהוא יכול לאכול מה שבא לו והוא לא מוצא סיבה הגיונית למה לאסור מאכלים. הסברתי לו שיש המון מחקרים בנושא שטוענים שהדבר מזיק לבריאות במיוחד בנושא של מאכלות אסורים. אשמח עם הרב יכוון אותי לקישור או יתן לי מקור של מחקר בנושא . תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

נא עיין פה:

אך כדי להכיר בחשיבות המצוות, על חברך להכיר תחילה בכך שיש הוראות יצרן. שיש תכלית ומשמעות רוחנית לחיים מאת הבורא. כי בלעדי אלה - מה שייך מצוות?
לכן אני ממליץ לך לקרוא חוברת שכתבתי בשם "שיחה גורלית" (חפש בגוגל), ולהדפיסה לחברך.

שלך בברכה,
דניאל בלס