ט" באב דחוףף

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך בשולחן ערוך רשום שאסור לישון על המיטה ואתה אומר שמותר?והאם אני חייבת ללכת לבית כנסת?והאם מותר לבעלי לפתוח את החנות מחר?(נעליים)

תשובה

שלום וברכה

זה לשון השולחן ערוך סימן תקנ"ה
(ב) יש מי שנוהג לשכב בליל תשעה באב מוטה על הארץ ומשים אבן תחת ראשו: הגה ויש לאדם להצטער בענין משכבו בליל תשעה באב שאם רגיל לשכב בב´ כרים לא ישכב כי אם באחד ויש בני אדם משימים אבן תחת מראשותיהם זכר למה שנאמר ויקח מאבני המקום שראה החורבן  מיהו עוברות שאינן יכולין להצטער אינן חייבות בכל אלה  וימעט אדם מכבודו ומהנאתו בט"ב בכל מה שאפשר:

ומאחר שאין הדבר חובה נשים בזמנינו אין להם להצטער.

אין חובה ללכת לבית הכנסת.

אין לפתוח את החנות.

בברכה - בנימין שמואלי