חברה והשקפה

פרק בראשית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. יש לי שלוש שאלות הראשונות קשורות לספר בראשית: האם ה ברא את המים?. ואם כן איך זה מסתדר עם המשפט שכתוב לפני התחלת הבריאה: ´ורוח ה מרחפת על פני המים´ המילה ´מים´ מוזכרת, סימן שהיו כבר מים. שאלה שניה: במשפט הראשון כתוב ´בראשית ברא ה את השמים והארץ, והארץ הייתה תוהו בהבוהו . לאיזה בלגן ה התכוון? איך נוצר הבלגאן? שאלה שלישית היא בנוגע לנביאים, שה שלח לנבות , כמו הנביא על חורבן בית המקדש. למה ה הפסיק לשלוח נביאים מאז חורבן בית המקדש וליצור קשר שליחותי עם עמו? הודה מאוד על תשובות. בברכה.

תשובה

שלום וברכה

ה´ ברא את המים.

בתורה לא מוזכרת תחילת בריאת הארבע יסודות, ולא מוזכר לא בריאת העפר לא המים ולא הרוח.

עניין התוהו ובוהו נאמרו בו פירושים רבים, ואעתיק את לשון רש"י שלא מדובר כלל בבלאגן
(ב) תהו ובהו - תהו לשון תמה ושממון שאדם תוהה ומשתומם על בהו {ריקנות} שבה:

לאחר שבני ישראל לא שמעו לדברי הנביאים היה חטאם חמור הרבה יותר מאשר אין להם נביאים ועל כן פסקה הנבואה.

בברכה - בנימין שמואלי