זוגיות

קשר בגיל צעיר ועוד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

* האם יש איסור לקשר בגיל צעיר(בין הגילאים 16-18 שכך יש זמן לחתונה) חשוב לציין שקשר ללא ניגוד התורה אלא כולל שמירת נגיעה וכד", ומה החטאים שיכולים לנבוע כתוצאה מין הקשר? * האם כשבחור חובש כיפה חוזר בתשובה נמצא בחברה חילונית עם בחורים ללא כיפה ובחורות ללא צניעות מחלל שם שמיים? ומה עושים כאשר נמצא האדם בחברה כזו מכיוון שחזר הוא בתשובה וזו חברתו? * אם אני נמצאת בחברה דתית לאומית ואני בהליכי התחזקות, מידי פעם התחזקותי וחשיבותי לקיום מצוות מסיומות מעוררות מחלוקות בקרב החברה האם זה רצוי שאכנס לניהול משא ומתן עם החברה בכדי להסביר את עצמי ואת ההלכה כהוגן? או שפשוט להמשיך בדרכי ללא ייחוס לההערות מסביב? ובאותו עניין, אני נמצאת בתנועת נוער דתית לאומית ותכף נכנסת אני להדרכת חניכים ולמקום יותר משפיע בתנועה, האם גם כשאני לא בדיוק תומכת בעירוב התנועה ובחלק ממנהגיה עדיף להשאר ולנסות להשפיע (ויש מקום רב לשינוי) או שפשוט לוותר? שאלות אלה חשובות לי מאוד, אשמח אם אקבל תשובה פרטנית ומספקת. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אם הכוונה היא להתחתן בזמן סביר אין איסור.

אולם קשר לשם קשר אסור בהחלט זאת מלבד שיכולים להיגרר לחטאים חמורים עד לחטאים החמורים ביותר.

2. יש לשקול כל דבר לגפו ובמקום שיש חשש גדול של חילול ה´ עדיף ללכת עם כובע ולא עם כיפה.

3. אם יש להם רצון לשמוע ולהבין עדיף להסביר, אולם אם כוונתם לקנטר, אין להסביר כלום.

אין לנסות ולהשפיע ועדיף ללכת למקום אחר.

בברכה - בנימין שמואלי