תורה ומדע

חמורבי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה עם חמורבי האם הוא קשור לתורה

תשובה

הנכבד, שאל את עצמך לרגע - מה נשאר מחמורבי?
מצבת אבן אחת. זה כל מה שנשאר ממנו, וגם זה ב"מזל גדול מאוד"!
וזאת כאשר חמורבי היה מלך בכל בבל.

אברהם אבינו חי במדבר. האם אתה מצפה למצוא באמצעות הארכיאולוגיה את טביעות רגליו? או אולי את הסימנים שהותירו היתידות של האוהלים שהקים?

אבל יש הוכחה לקיומו של אברהם - צאצאיו.
העם היהודי מעביר מדור לדור את המורשת והמסורת של אברהם בנאמנות, והיה מוכן גם לההרג על אמונת האבות. ספר התורה הוא מסמך היסטורי בן יותר משלושת אלפים ושלוש מאות שנה!
חגי ישראל הם היסטוריה אותנטית לחלוטין, המאמתים את המסופר בתורה, יותר מכל כד חרס ומצבה שבורה ומלאה אבק.

העם היהודי הוא היסטוריה חיה ובועטת. זו העברת היסטוריה עד מפי עד מזה אלפי שנים!
האם מישהו נותר ממצרים העתיקה? האם מישהו נותר מבבל העתיקה? מפרס העתיקה? מיוון העתיקה? מרומא העתיקה?
כולם נכחדו ואינם. כל האומות נעלמו, נכחדו והתבוללו בין העמים. איש מהם לא זוכר את ההיסטוריה האמיתית של אבותיו.
רק העם היהודי שרד מזה אלפי שנים בצורתו היחידה כמאמר הכתוב "עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב". העם היהודי היהודי הוא העם היחיד בעולם אשר מעביר מדור לדור את ההיסטוריה האמיתית מדורי-דורות ללא שיבושים וללא טלפון שבור.

מסתבר שאברהם אבינו לא הצליח לשכנע את חמורבי לגמרי, מכיוון שחמורבי היה עובד אלילים, והדבר ניכר גם מן המצבה שלו.
בתקופתו של אברהם כולם היו עובדי אלילים, ורק אברהם היה מיוחד ושונה מכולם - ואנו זרעו הממשיכים את דרכו מדור לדור באמת ובאמונה.

כתבת: "אם החוקים הללו היו קימים כבר מזמן אברהם איזו סיבה יש לה´ לכתוב ולתת בשנית את אותם חוקים שלמעשה כבר קיימים במעמד הר סיני".

בימי אברהם עוד לא נכתבו החוקים, כי עוד לא ניתנה התורה בסיני. המסמך האותנטי הראשון ("ספר החוקים של העם היהודי") היה ספר התורה, אשר ניתן בסיני. עד אז היו אלו רק מסורות שעברו בעל פה, מסורות שלא היה חיוב חד-משמעי בקיומם.
עם ישראל התחייב במצוות השבת, התפילין, הסוכה, ברית המילה וכו´, אך ורק מאז נתינת התורה. עד אז לא הכל קיימו את המסורת, ועם ישראל גם לא היה מחוייב בכל המצוות. אברהם אבינו היה מיוחד מכל אדם, ולכן הוא קיים מצוות יותר מכל אדם אחר בדורו. זהו מקרה מיוחד.

כתבת: "למה לאל כל יכול שלנו סיבה לחכות את הנעשה בידי חמורבי ולכתוב את אותם החוקים על אבן שזה למעשה בדיוק מה שעשה חמורבי?"

חמורבי כתב הרבה שטויות, הרבה אכזריות, הרבה הבלים, ורק מעט מאוד חוקים מוסריים והגיוניים.
תורת ישראל ניתנה לכל העם היהודי מפי הא-לוהים בעצמו, במעמד הר-סיני האדיר והנפלא. בהתגלות זו מסר הקב"ה לעם היהודי ספר הדרכה אמיתי, ולא מעשי ידי אדם.

אני מציע שנית לקרוא את שני המאמרים הבאים בעיון - מתחילה ועד סוף:>בברכה,
דניאל בלס.