תורה ומדע

הכנענים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, בפרשת ´לך לך´, כתוב שהכנעני אז ישב בארץ. וכמה פסוקים קודם לכן כתוב שמלכי צדק הוא מלך שלם. והרי שלם היא ירושלים. אז איך יתכן שהכנעני ישב אז בארץ אם מלכי צדק היה מלך שלם?.. ועוד התורה משבחת את מלכי צדק וכותבת שהוא היה ´כהן לאל עליון´, ובמדרש כתוב שמלכי צדק הוא בעצם שם! בנו של נוח, קשה לומר שאדם כזה הנהיג עובדי אלילים. אז יש פה בלבול רציני. הכנענים הם בניו של חם והם ישבו אז בארץ, מלכי צדק הוא שם, והוא היה מלך בירושלים. ועוד בארכאולוגיה מוצאים שהכנענים היו דוברים שפה שמית! איך יתכן דבר כזה?... תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

והנכעני אז בארץ מבאר רש"י שבזמן ההוא הכנעני כבש את הארץ מבני שם.

בברכה - בנימין שמואלי