תפילה וברכות

מס" שאלות||

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, 1. אמי, שתחייה, משתדלת מאד במצוות. יש לה בעיה עם ברכת המזון.זה ארוך לה מאד. כשאנו באים אליה אז אנו מוציאים אותה בברכה שלנו. אמרתי לה שאני לא פוסק הלכה אבל אני יודעת שיש ברכת מזון מקוצרת שעדיף שהיא תגיד אותה מאשר בכלל לא. היא שמחה מאד על האופציה. האם זה בסדר? הסיכוי שהיא תגיד את הברכה הארוכה לא גדול. 2. שמעתי שאם עושים 3 פעמים דבר מסויים אז זה כאילו הופך לנדר. אם התפללתי 3 פעמים רצוף תפילת שחרית אז אני צריכה לעשות זאת באופן קבוע בבוקר? אני מטפלת בילדיי הקטנים ולא תמיד יוצא לי. אז לפעמים אני מתפללת מנחה או ערבית. 3. אם אשה הדליקה נרות 20 דקות לפני כניסת השבת ומיד אח´כ הדליקה אור ששכחה להדליק בבית הכסא. כלומר עדיין לא נכנסה השבת. האם בדיעבד זה היה בסדר? קראתי שאשה מותרת לעשות מלאכה עד סוף זמן בין השמשות. 4. השתתפתי בחתונתה של בת דודתי. החופה הייתה כדת וכדין, הריקודים פחות. גברים ונשים רקדו יחד ולא הייתה הפרדה. היינו מספר דתיות. יש ריקוד שנקרא צעד תימני, אם כבודו מכיר, שגם אנו הדתיות מאד אוהבות. זה ריקוד בלי קפיצות מיותרות, דומה יותר להליכה לסירוגין. שאלתי את המלצרית אם אפשר לשים פרגוד והיא אמרה שזה תלוי בבעל השמחה. כמובן שלא ראיתי לנכון לשנות את אשר החליטו החתן והכלה. התארגנו כמה דתיות במעגל נפרד רחוק משאר הרוקדים ורקדנו מאד בצניעות. האם זה בסדר במצב כזה? תודה רבה, ה" יברך אותך. אתר מדהים.

תשובה

שלום וברכה

1. ראוי שתאמר את נוסח ברכת המזון עד תחילת "הרחמן"

2. אם לכתחילה שהתחלת להפלל כיוונת להתפלל תפילה אחת ביום {ולאו דווקא תפילת שחרית} אין זה נהפך לנדר.

3. אסור לאשה להדליק אור לאחר הדלקת הנרות, מאח רשכבר קיבלה עליה את השבת.

4. הכול תלוי בנסיבות, וקשה לענות מרחוק ללא ראית המקרה.

בברכה - בנימין שמואלי