שאל את הרב - כללי

כניסה לבית הקברות

  • כ"ט אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב ! לפני חמש שנים אמי עליה השלום נפטרה (יב בניסן תשע"א) אחי ואני לומדים בישיבה בירושלים כל אחד בישיבה אחרת התחלנו ללמוד לאחר שאמי עליה השלום נפטרה אנו באים מבית מסורתי עד לפני שנתיים הינו עולים כולנו בערב ראש חודש ניסן לקבר של אמי כבר שנה שעברה בחודש אדר אחי אמר לאחותי ולי שלפי ההלכה אסור להיכנס בכלל לבית העלמין אחותי קבלה את הדבר ואני לא קיבלתי אלה שאלתי רבנים בישיבה בה אני לומד ואמרו לי שמותר ואחד הרבנים אמר לי שזו מצות כיבוד אם אמרתי לאחים שלי והם אמרו לי שלא הבנתי נכון את הרבנים . וגם הראתי לאחותי את ההלכה שאומרת שנוהגים לעלות בערב חודש ניסן לבית העלמין והיא אמרה לי שזה לא קשור אז לא התיחסתי אליהם והשנה וכן שנה שעברה עליתי לקבר של אמי עם אבי רציתי לשאול את הרב איך אני יכול להוכיח לאחי ואחותי שאין אסור לאדם שאינו כהן להיכנס לבית העלמין תודה מראש חודש טוב ומבורך ופסח כשר ושמח!

תשובה

שלום וברכה

הם צריכים להוכיח שאסור ולא אתה להוכיח שמותר. כל דבר שלא נאסר, מותר.

בהצלחה,