חברה והשקפה

אמונה - האכן הכל אחד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בתורה כתוב שהכל אחד, ואני טוען שלא כל החומר בעולם הינו אחד, למשל:איך מים קשורים במישירין/עקיפין ליסוד האש? קרי, אל תאמר לי אם נחמם את המים אז הם יהפכו לחום כמו אש אלא מאיפה בכלל הגיע חום/אש למים שיסודם קור ולא חום, קרי, שניהם הפכים לגמרי, איך פתאום שניהם התפצלו להם, כוכב ששמו שמש וכוכב ששמו מים=כדור הארץ למשל.

תשובה

שלום וברכה

סוד היחוד יתגלה רק בעתיד כשהקב"ה יפקח את עינינו ונראה עין בעין כי אין עוד מלבדו, והכל מכריז על הכוח המאחד של הקב"ה. אחד יחיד ומיוחד, אחד לפני הבריאה, ואחד לאחרי הבריאה.

לאט אבל בטוח, מתקדם המדע לתגלית זאת. מהלך גילוי האחדות בטבע, מניוטון דרך איינשטיין ועד למכניקת הקוונטים מתברר שיש ממציא אחד שהמציא הכל באותה שיטה של אחדות, תיאוריית אחדות החומר של וולפגאנגפאולי מביאה את המדע לשלב שברור כי אין הבדל בין היסודות במקור, כולם מורכבים מאותם אטומים וחלקיקי אטומים, ה כ ל מאוחד למציאות חומרית אחת שצורותיה שונות, והשוני מתבטא בתכונות משניות, אבל לא במהות.

כל זה מוכיח שאין כאן התפתחות אבולוציונית אקרעית שאז לא היו סימנים של אחדות בין מרכיבי החומר, אלא בורא אחד שתכנן הכל בתכנון אחד ומיוחד.

בהצלחה - מנשה ישראל