חברה והשקפה

ברצוני לדעת מה זאת אומרת ילד ממזר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה... רציתי לדעת האם ילד ממזר הוא מחוייב לכול המצוות בתורה? ומה יהיה עם אותו ילד לעתיד לבוא אחרי ימות משיח ..? ולמה כול כך החמירו בעניין שגם הוא מחוייב בכיבוד אב ואם למרות התוצאה שגרמו לה אותם הורים להיותו ילד ממזר למה הוא כול כך מחוייב לכבד אותם ..?

תשובה

שלום וברכה

הממזר מחוייב לקיים את כל מצוות התורה.

עתידים ממזרים להיטהר, כתבו ראשונים שאין הכוונה שתיבטל מצוה זו של לא יבוא ממזר בקהל ה´, אלא הוראת שעה תהיה לאותם שיהיו בדורות לפני ביאת אליהו, שאליהו בא ומטהרם, אבל אותם שיהיו אחר כך בימי המשיח אף הם יהיו פסולים.

החובה לכבד את ההורים היא ממצוות ה´ וללא קשר למה שההורה עשה לילד.

בברכה - בנימין שמואלי