חברה והשקפה

כשניגאל ויהיה שלום בעולם...

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לצוות האתר הנפלא, ששמים ימים כלילות על מנת שלנו תהיה כתובת לכל בעיה, אשריכם! חזקו ואמצו! כבוד הרב, קראתי הרבה על תקופת אחרית הימים ואני מאמינה בהכל ויודעת שהקץ קרוב, הסימנים הולכים ומתממשים לנגד עיננו, והגאולה בפתח ובע´ה ממש תכף ניגאל גאולה שלמה! (אמן!) אני רק לא מבינה דבר אחד, אם העולם הזה הוא כטרקלין לעולם הבא, והעולם הזה הוא עולם ה´עשיה´ והשכר מקומו בעולם הבא, כי כל עוד אנחנו כבולים בחומר, אין לנו תענוג רוחני מושלם (למרות שיש צדיקים שהם מאוד קרובים לזה גם בעולם הזה). ואם כל רצונו של הקב´ה בעולמו הוא להיטיב לברואיו, ולכן נתן לנו בחסדו תורה ומצוות, ואם אדם נברא רק כדי להתענג על ד" הטוב, וכשמגיע זמנו של אדם להיפטר מן העולם הזה הוא עובר למקום שכולו טוב, ושם עתיד הוא לקבל את שכרו בזכות ולא בחסד... עם כל זה, למה יש תחיית המתים? אני יודעת שזה נשמע מוזר, אבל למה יש צורך להחזיר אותנו לעולם הזה? לחומר ולעלמא דשקרא? הרי לא נוכל להגיע לשלמות פה. למה לא לתת לנו להמשיך להיות בגן עדן? ובע´ה כשיבנה בית המקדש השלישי במהרה בימנו, יתבטל יצר הרע מן העולם, וכולנו נעבוד את ד" באהבה, יראה ותמימות, ולא יהיו מלחמות, צרות ויסורים, איש תחת גפנו ותחת תאנתו, והרופאים וחברא קדישא יהיו מובטלים בע´ה, ובית המקדש השלישי לא יחרב לעולם -אז.. אז מה עשינו בזה? כולם יהיו טובים, אין רוע בעולם, אין התמודדות, אין קבלת שכר... ואז העולם הגיע לשלמותו, וחטא האדם הראשון יתוקן, ואז מה? ההסטוריה תחדל מלהיות, כי הכל אותו דבר, שקט ושלווה, ואם אנשים לא ימותו אז בכלל... מקווה שתוכל לעזור לי ליישב את הסתירה הפנימית שלי :-)

תשובה

שלום וברכה

תחיית המתים הוא שלב אחד לפני העולם הבא שאז נזכה לשכר המושלם.

אולם מבואר כבר בספר דרך ה´ לרמח"ל שכאשר נקום לתחיית המתים הגוף יזדכך מיד וייהפך לקדוש מכוח אור הנשמה וגם הגוף יוכל להינות מבורא עולם.

וזאת אכן כל המטרה של תחיית המתים להכשיר את הגוף לקבל את השכר של מצוותיה כמבואר שם בארוכה.

בהצלחה - בנימין שמואלי