שבת

האם קליפות פיסטוק הם מוקצה בשבת

  • ד' ניסן התשע"ו

שאלה

האם קליפות של פיסטוק הם מוקצה בשבת? ואם כן, כיצד לנהוג?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

ראה מה שכתב בזה הילקוט יוסף:

ילקוט יוסף שבת ב סימן שח סעיף ו - דיני מוקצה מחמת גופו (ס"ק ד'):
קליפות של אגוזים או של ביצים, אסור לטלטלן בשבת, וכן כל עצמות קשים ויבשים שאינן ראויות למאכל בהמה. וקליפות של אגוזים ושל ביצים המונחות על המפה שעל השלחן, מותר לטלטלן עם המפה אגב פירורי לחם או קליפות רכות הראויות למאכל בהמה, ואף אם אין בפירורי הלחם שיעור כזית. וכן מותר להסירן לתוך כלי [שיש בו מעט מדבר הראוי לאכילת חיה או בהמה] ע"י סכין או מגב כמבואר בעמו' שכו. וכ"ז כשהוא לצורך השימוש באותו מקום. ואם הקליפות מפריעות לו לישב בחדר ודמי בעיניו כ"גרף של רעי", מותר לטלטלם אפילו בידו.

בברכה,
רב נחום