עקירת עץ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד כבוד הרב שמואלי שלום וברכה! בסמוך לכניסה לסלון בביתי צמח עץ שסק מחר אנו מתכוונים בע´ה לרצף את הכניסה לסלון שאלתי האם מותר לעקור את העץ ולהעבירו מחוץ לחצר הבית בברכת יישר כח ציפורה

תשובה

שלום וברכה

שו"ת יביע אומר חלק ה - יורה דעה סימן יב

נשאלתי אם מותר לעקור עצי פרי הסמוכים לדירת מגורים, לצורך הרחבת הדירה שהיא כיום דחוקה ומצומצמת לבני המשפחה הדרים בה.

הרב מאריך בדבר ומסיק

סוף דבר הכל נשמע, שהעיקר להלכה שמותר לקצוץ אילני מאכל כדי להרחיב דירתו אשר היא כיום דחוקה ומצומצמת למשפחה ברוכת הילדים ה´ עליהם יחיו, ואין בזה חשש סכנה כלל, ועל צד היותר טוב נכון לשכור גוי לקצוץ האילנות.

ומכל מקום אם מרחיב דירתו לטיול ולהרוחה בעלמא, או לנוי וליופי, אין להתיר קציצת האילנות בשביל כך.

עד כאן דברי הרב.

אולם מאחר וכאן אינך עוקרת את האילן, אלא מעבירה ממקום למקום אין איסור בדבר אפילו אם כוונתך להרחיב לשם נוי.

וגם זה עדיף לכתחילה לעשות ע"י גוי.

בברכה - בנימין שמואלי