תפילה וברכות

ברכת האילנות דרך החלון

  • ה' ניסן התשע"ו

שאלה

האם אפשר לברך ברכת האילנות מהחלון כשאני רואה 2 אילנות פורחים קרובים זה לזה אך לא צמודים? תודה

תשובה

שלום רב,

1. אפשר לברך ברכת האילנות דרך החלון אם אפשר לראות היטב את הלבלוב של עצי הפרי (כי דווקא ברכת הלבנה צריך לעשות לכתחילה תחת כיפת השמים משום שהיא כקבלת פני השכינה, ואין זה דרך כבוד שיהא עומד תחת הגג, וכמבואר ברמ"א אורח חיים סוף סימן תכו ובמשנה ברורה שם, וזה לא שייך בברכת האילנות).

ומכל מקום יש לציין שהובא בכמה פוסקים, שטוב לברך על אילנות הנטועים מחוץ לעיר (ראה מה שהביא בזה בספר מישרים אהבוך עמוד סט).

2. אם אפשר לראות את שני האילנות במעמד אחד - זה נחשב שמברכים על שני אילנות (ראה שם עמוד עב. יש לציין למה שכתב בספר חזון עובדיה ברכות עמוד תנח, שמי שאינו מוצא אלא אילן פרי אחד שמלבלב, יש לו לברך עליו בשם ומלכות).

בברכה,

הלל מאירס