זוגיות

תגובה לתסביך חדד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לא רק שיש אמת בשמועה הנ´ל, לגבי חדדים שהם חללים, היא אפילו נכונה, אך כדאי להסביר אותה: אני בת למשפחת חדאד, וכמו שאתה שמים לב יש לי א" בשם משפחה ומסיבה טובה. אז איך התגלגלו הדברים: הייתה בטוניס קהילת כהנים שחיללה את כהונתם, ולכן הפכו לחלל. ומי שמכיר את הטוניסאים יודע שהם הקפידו על כך בקנאות, כדי שלא בטעות כהן ישא חלל. אך ברבות הימים החללים טענו ששם גנאי הוא להם להסתובב עם שם חלל, ולכן ריחמו עליהם ושינו את שמם לחדד. אך! יש משפחות שלמות ששמם הוא חדד שאין להם שום קשר לחלל וכהונה, וכדי שהציבור לא יטעה, הוסיפו לחדד שנמנים עם ´ישראל´ את האות א" בשם המשפחה, על מנת לסמל שאין להם קשר לחללים והם כשרים להינשא לכהן. אני יודעת שיש גם סיפור דומה עם חלק מבני משפחת בוכריס, שאף הם (חלקם) חללים. אך!!! זה לא אומר שכל מי שחדד הוא חלל, יש לבדוק היטב בשורשי המשפחה ולבדוק לאיזה משפחה הוא משתייך, לא כולם מקפידים על זה. במקרה הצורך אפשר לשאול את הרב מזוז שליט´א, הוא וודאי יוכל לעזור. מקווה שעזרתי, בהצלחה! עינב

תשובה

כעת הגיע תגובה מגולש

שאלתי את הרב שלי (למדתי בכסא רחמים) והוא אמר לי שבג´רבא היו 2 רובעים, הרובע הגדול והרובע הקטן (חרה כבירא וחרה זרירא), הבעיה קיימת רק אצל ה"חדד" שבטוחים ששורשיהם מהרובע הקטן.

ברובע הגדול בג´רבא ובכלל בטוניס אין בעיה כזו.

בכל מקרה של בירור תוכלו להפנות את השואל לבית הדין של הישיבה ושם יענו להם על הכל

מס´ הבית בין דין של כסא רחמים 03-5747316

בין השעות 19:00-20:30

ובימי שישי בין 12-1