הכשרת תנור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני שומרת כשרות ודואגת לטבול את הכלים במקווה, אך לא ידעתי שתנור אפיה אמור להיות או בשרע או חלבי , אני דאגתי להפריד בן התבניות תבנית בשרית, תבנית חלבית, בשיחה עם גיסי התברר שאסור לאפות דבר חלבי בתנור שבושל בו משהו בשרי, היום קנית טוסטר אובן שאני מיעדת אותו לבישול בשרי, אך מה בנוגע לתנור מה אפשר לעשות כשי ליעד אותי לאפיה חלבית. תודה

תשובה

שלום וברכה

ראשית כל תנקי את התנור טוב.

לאחר שהתנור לא היה בשימוש 24 שעות תפעילי אותו על החום הכי גבוה כחצי שעה. במעשה זה התנור הוכשר, ואת יכולה להחליט אם לייעד אותו לבשרי או חלבי.

בהצלחה - מנשה ישראל