חברה והשקפה

איש/אישה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ותודה לרב, בפסיכולוגיה לומדים בין היתר גם על אדם שבעצם יש לו גם אברים נשיים וגם גבריים. ממש למשל אברים גבריים חיצונית ופנימית יש לו שחלות. ולפני כמה ימים שמעתי ככה מהסלון חדשות בטלוויזה , דיברו על איזה ספורטאית, שהיא גם נולדה ככה, והיא לא יודעת מה היא עכשיו (זה בבדיקות) משהו כזה... למה (לפי התורה) הם נבראים ככה? בתודה.

תשובה

שלום וברכה

זכורני שראיתי פעם מהגאון המקובל הבן איש חי הסבר קבלי לתופעה של אנדרוגינוס המוזכר הרבה פעמים בתלמוד. דהיינו גוף אדם הכולל סימני זכר וסימני נקבה יחד. והוא מבאר את הפנימיות שבדבר שמום כזה יש לו איזה הקבלה בעולמות העליונים, ולמה התופעה מוכרחת. לכשאמצא את דבריו אשלח אותם אליך במייל בלי נדר.

למיטב ידיעתי מטפלים היום בנולדים האנדרוגינוסים בבתי החולים הגדולים בארה"ב ובעיקר בבית חולים מסויים בעיר פיטסבורג, ומשנים את מינם לפי האחוז היותר דומיננטי בגופם, ופוסקי ההלכה דנים בעניין בארוכה אם אכן שינוי המין של האנדרוגינוס תופס לפי ההלכה, [בשונה מניתוחי שינויי המין מזכר לנקבה ולהיפך  - שאינם תופסים כלל בהלכה].

וה´ יתן בריאות לכל בית ישראל, וכל הנשים בהריון תלדנה וולדות בריאים ושלמים בגופם ובנפשם.

בהצלחה - מנשה ישראל