שבת

צפייה בטלוויזיה בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, אני התחלתי לשמור שבת לפני כמעט שנתיים, אך אני צופה עם משפחתי בטלוויזיה בשבת. אני לא מעביר ערוצים, אני צופה בערוץ המסויים שהמשפחה שלי צופה בו. רציתי לדעת אם זה נחשב שאני שומר שבת, ואם לא, אז רציתי לדעת מה אני יכול לעשות במשך השבת בבית ולא בחוץ. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

הינך נחשב כשומר שבת לחלוטין.

אולם הצפייה בטלווייזה מפסידה ממעלת קדושת השבת, כאשר במקום להרגיש טהרה בשבת ולהתנתק מהבלי העולם ולהתענג על ה´,  ממשייכם לשהות בהבלי העולם ובדברים שעדיף שלא להתחבר איליהם.

וזאת מלבד האיסור להנות מחילול שבת, אם כי אין בכך גריעות לעצם מעלתך כשומר שבת.

בהצלחה - בנימין שמואלי