חברה והשקפה

לא ענית על השאלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הוא הביא מדברי הרמבם שאמר ´ודבר זה הושג מתוך התחקות במיני בעלי החיים´ ואין זה משנה כעת על מה הוא אמר זאת, רק שהשואל שמע אולי מכם או ממקורות אחרים אחרת מהרמבם , שטוענים שמדובר בידע ממקור עליון. במילים אחרות נשאלה שאלה על מקור המידע, ונענתה תשובה על תוכן המידע. לילה טוב לך ולכל הצוות היקר. יצחק

תשובה

שלום לך

אולי התשובה לא הובנה אולם רמב"ם כזה לא קיים!!!!

וזה לשון הרמב"ם בכל המהדורות
(ט) כל שיש לו קשקשת יש לו סנפיר כו´ - קשקשת. הם הקשקשים, וסנפיר. הם הכנפים, וזה מגיע לידיעת בעלי חיים ותועלתו בידיעת הטמא והטהור מן הדג, ולידיעת הבהמה מן החיה כפי מה שיתבאר בחולין:

בברכה - בנימין שמואלי