חברה והשקפה

ילד עם פיגור שכלי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה: להבנתי אם הבנתי נכון ילד עם פיגור שכלי זה נשמה שלא הצליחה לתקן את עצמה בגלגול הקודם לכן הקדוש ברוך הוא כביכול עושה חסד עם אותה נשמה ומביא אותה לעולם עם בעייה שכלית שיוכל לתקן את עצמו בעולם הזה ולהיות עם הזוכים והעולים לעולם הבא כביכול פטור מהמצוות לפי מיטב הבנתי, לכן אם ילד יהודי שיש לו עולם הבא הקדוש ברוך הוא מחזיר אותו לעולם שיהיה עם בעייה שכלית ככה שבעולם הזה הוא יתוקן כדי להגיע לעולם הבא אז למה גם נולדים ילדים ערבים או מוסלמים שאין להם עולם הבא עם פיגור שכלי בשביל הקדוש ברוך הוא מביא אותם לעולם הרי אין תיקון בעולם הזה שהם צריכים לעבור או משהו כזה ואין להם עולם הבא רק גן עדן יש להם...???

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד;

התשובה היא שאצל גויים, תופעה זו היא עונש, לגוי שעשה עבירות וחטאים ופשעים בגלגול קודם.

ברכה והצלחה;

יעקב משה