התקנת מזוזה על דלת ממ´ד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, עברנו לגור בבית חדש,ואתמול התקנו את כל המזוזות. התקנו את כולן על המשקוף הימני, גם באותם חדרים בהם הצירים מימין, (כלומר הדלת נפתחת פנימה משמאל, ועד שהיא במצב פתוח בצמוד לקיר הימני של החדר). גם בממד התקנו בצד ימין, למרות ששם הדלת נפתחת החוצה והציר מצד שמאל, כלומר הדלת נפתחת מהפינה הימנית ומגיעה עד לקיר השמאלי כשהיא במצב פתוח. האם נכון עשינו?

תשובה

שלום וברכה

אין להתייחס אל הציר אלא כהדלת היא מעבר לשני הצדדים בצורה שווה.

בדלת הממ"ד שמים תמיד את המזוזה בצד ימין בלבד.

בברכה - בנימין שמואלי