חברה והשקפה

קניה לא מוצלחת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, הייתי רוצה לשתף את כבוד הרב במקרה שקרה לי ואני מאמינה שקורה לאנשים רבים, קניתי בשר בסופר בנתניה, שבו נוהגים לקנות אנשים שומרי מצוות. לבשר היה טעם מוזר שלא כמו תמיד.הנני לציין שכהרגלי באתי ישר אחרי הקניה ושמתי את הבשר בפריזר. מאחר ובישלתי רק חצי מכמות הבשר , לקחתי את יתרת הבשר מהמקפיא וביקשתי מהבעלים של הסופר זיכוי, אך הוא סירב ואמר שהוא לא מקבל סחורה חזרה ואפילו סירב לבדוק אותה. שאלתי היא :האם במקרה של סחורה פגומה או מקוקלקלת שבעל החנות מסרב לתת החזר או פיצוי- האם זה נחשב לגזל? בתודה ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

אם אפשר להוכיח שאכן הבשר היה פגום בשעת הקניה חובה על המוכר להחזיר את הכסף, ואם אינו מחזיר הדבר נחשב כגזל.

בברכה - בנימין שמאולי