תורה ומדע

לאחר פטירת משה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני תמחבט עם עצמי בקשר לפסוק ו" בדברים לד": ´ולא ידע איש את קבורתו, עד היום הזה.´ מה פשר המילים ´עד היום הזה´? הרי גם אם יהושוע בן נון כתב אותם זה לא זמן מאוחר מספיק בכדי לכתוב ´עד היום הזה´. המילים האלה מתארות כביכול זמן מאוחר יותר שבו נכתב הפסוק. ללא המילים האלה לא היה לי ספק בקשר לכתיבת התורה וזה מאוד מפריע לי. ועוד שאלה, מהו ספר התורה העתיק ביותר שנמצא והאם נמצא שוני כלשהוא בין הספרי תורה העתיקים לאלו של היום? תודה

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

רש"י פרשת וירא: היום - הימים העתידין, כמו עד היום הזה שבכל המקרא, שכל הדורות הבאים הקוראים את המקרא הזה אומרים עד היום הזה על היום שעומדים בו וכו'.

בנוגע לספר תורה העתיק, ישנם מספר ספרים ישנים מאוד, קטעים ושלמים.
ישנם שינויים מזעריים מעטים, בינם ובין הספר שלנו, והיינו בסיבת שינויי מסורות מסוימות, אך לא משמעותיות.

הצלחה וברכה;

יעקב משה