שאל את הרב - כללי

כל מיני שאלות בעניינים שונים..

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! ברצוני לשאול כמה שאלות.. 1- ברוך ה" קיבלתי על עצמי לפי כחצי שנה בערך להתפלל תפילת מנחה. בנוגע לזה 2 שאלות: האחת: כל אותן השנים בבית הספר (כיום גם בתיכון) התפללתי תפילת שחרית,כיוון שכך הבוקר התנהל. וכשקיבלתי על צמי מנחה אני שואלת עכשיו האם אני חייבת בשתי התפילות או רק מנחה..? השנייה: בתפילת מנחה ישנו זמן מוגבל על רדת השקיעה,האם מותר לי להתפלל דקה אחרי שעבר הזמן של התפילה? 2-מדוע אדם שמתאבד נקבר בחלקה שוה לא עם כל הנפטרים?,אני יודעת שהוא לקח את הגורל שלו,את החיים המדהימים האלו-פשוט לקח אותם והתאבד למוות, אבל הוא נקבע בחלקה שונה בא כל בני האדם שהתאבדן נקברים שם? מדוע ההלכה קבעה זאת? האדם מת,מין הראוי שייתנו לו כבוד אחרון-למרות שהוא התאבד וזה אסור מין ההלכה,מין הראוי שיקברו אותו עם כל הנפטרים,כשהמשפחה באה לקרוב שלה,היא צריכה להיות בחלקה שונה שכולם יודעים למה דווקא הוא קבור שם,זה מבייש כל כך. לא מגיע כבוד אחרון??? מדוע?? 3-חודש אלול,וצריך לכפר על מצוות שבן אדם לחברו,אני יודעת שישנה ילדה אחת שלא פגעתי בה כלל,אלא היא פגעה בי מאוד,אפילו המון,היא לא מוכנה לבוא לבקש סליחה כי היא לא חושבת שהיא פגעה,לא אכפת לה מזה בכלל.. אנחנו לא כל כך מדברות,תמיד אני הולכת לפייס חברות,ונמאס לי תמיד לבקש סליחה ברב הפעמים שאי בכלל לא טעיתי ולא פגעתי, מה עושים?? תודה רבה רבה רבה!! וסליחה על כל האריכות בדבריי.. :)

תשובה

שלום וברכה

1. אם לא היית מקפידה להתפלל שחרית בימי החופש או בשבתות וחגים אין לך חובה להתפלל את שתי התפילות

אולם אם הקפדת להתפלל שחרית בכל יום, הינך חייבת בשני התפילות משום הנדר.

זמן מנחה הוא עד 13 דקות לאחר השקיעה, וחובה להתחיל את תפילת שמונה עשרה לפני הזמן הנ"ל.

2. המאבד עצמו לדעת הוא חוטא גדול ביותר והוא רוצח שרצח את עצמו ועל כן אינו יכול להיקבר עם כולם מאחר ואין קוברים צדיק אצל רשע.

3. אינך צריכה ללכת לבקש את סליחתה אולם עלייך לתת לה הזדמנות שהיא תבקש את סליחתך.

בברכה - בנימין שמואלי