אמונה

שתי שאלות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, 1. אני מנסה כבר זמן רב לבקש את מחילתו של חבר לשעבר. הוא אינו רוצה לדבר איתי בכלל, כל פעם שאני מתקשר אליו הוא מייד מנתק לי. מה אני יכול לעשות בנידון? הרי יום כיפור מכפר רק על עבירות שבין אדם למקום. 2. למיטב הבנתי, עונשו של יהודי הרוצח גוי חמור פחות מיהודי הרוצח יהודי. יהודי הרוצח יהודי חייב במיתה ויהודי הרוצח גוי לא חייב במיתה. מדוע?? איך זה מסתדר עם הפסוק בפרקי אבות: חביב אדם שנברא בצלם?? אני מבין שעם ישראל הינו ממלכת כהנים וגוי קדוש, ועל כן אנו מחוייבים בתרי´ג מצוות. אבל זה עדיין לא מובן לי העיקרון שיהודי שירצח סתם ללא סיבה גוי לא יהיה חייב במיתה?

תשובה

שלום וברכה

1. אינך חייב לפייסו יותר משלוש פעמים.

2. אסור בהחלט לרצוח גוי, אולם עונש המוות יהיה רק למי שקיפד את חיי האדם שנשמתו מחוברת לעולמות העליונים וע"י מעשי האדם הוא גורם לתיקונים גדולים וע"י רציחו נמנע תיקן העולם.

ההורג גוי ייענש בבית דין של מעלה לפי חומרת המעשה.

בברכה - בנימין שמואלי