חברה והשקפה

קריעת ים סוף

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

א. כיצד זה ייתכן ששני פרשנים מפרשים באופן שונה את קריעת ים סוף: האחד טוען שהים נחצה לשני גזרים והשני טוען שהוא נחצה לשניים עשר גזרים? איך אפשר לדעת מהי האמת? איך ייתכן שישנם כל כך הרבה פירושים לפסוק אחד ובכל זאת כולם צודקים? ב.הציווי: כבד את אביך ואת אימך למען יאריכון ימיך - היכן יאריכון ימיך בעולם הזה או בעולם הבא? ג.למי אפשר לפנות בטלפון על מנת לשאול שאלות יותר מעמיקות? בתודה מראש, תבורכו מן השמיים, שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולם

תשובה

שלום וברכה

רוב ככל המפרשים סוברים שהים נקרע לשנים עשר גזרים.

בעיקרון לכל אחד ואחת מעם ישראל ניתנת הזכות לפרש את התורה בדברים שאינם נוגעים להלכה כרצונו כמובן שיש ללכת בדרך ישרה.

ב. נחלקו בכך התנאים. המסקנה להלכה היא שאריכות הימים הוא לעולם שכולו ארוך - לעולם הבא.

שלחי לי מספר טלפון ואחד מרבני האירגון יחזור אילייך ותוכלי לשאול את כל שאלותייך.

בברכה - בנימין שמואלי