תפילה וברכות

מספר שאלות הלכתיותO

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. נניח שאנו נמצאים באוטובוס בנסיעה ארוכה, ומתחשק לנו לאכול לחם, מה בדיוק ניתן לעשות במצב כזה? כלומר אם אין שום נטלה באיזור ולא יודעים את ברכת המזון כולה בע´פ? האם גם במצב של רעב חיבים לחכות? או שיש דין אחר? 2. למה בדיוק משמשת ברכת "בורא נפשות"? 3. מתי צריך לומר בדיוק סליחות? 4. לפי הדין אסור להשתמש בסקוץ" בשבת, בגלל שאסור לסחוט אותו עכשיו מה קורה אם אנו נמצאים בבית של מישהו אחר ויש לו רק סקוץ" בבית? האם מותר להשתמש במקרה שכבר בעל הבית השתמש?

תשובה

שלום וברכה

להלכה אם אין להשיג מים {אפשרי גם ליטול ידיים בכוס חד פעמית} בהמשך הנסיעה במשך שעה ו12 דקות מותר לאכול ע"י כיסוי הידיים בניילון וכדו´.

את ברכת המזון אפשר לברך גם בגמר הניסיון.

2. על כל דבר שאין מברכים עליו ברכת המזון הארוכה או את ברכה מעין שלוש, מברכים עליה בורא נפשות.

3. סליחה שלא נענית בזמן.

4. אסור להשתמש בסקוץ´ בכל מקרה.

בהצלחה - בנימין שמואלי