עבירה החמורה ביותר

  • כ"ח ניסן התשע"ו

שאלה

שלום במסגרת עבודתי כרב מחנך בתיכון תורני בכיתה ט (בפריז)אני רגיל בכל שנה לדבר עם הנערים על איסור הוצאת זרע לבטלה כמובן עם דרכי התמודדויות וכו השאלה האם זוהי העבירה החמורה ביותר כפי שכותב השו"ע או חילול ה. שלכאורה היא החמורה ביותר או אולי זה תלוי בבחינות מסוימות תודה רבה ותזכו למצוות

תשובה

שלום וברכה

אשריך שהינך מציל את בני ישראל מחטא חמור זה שרבים חוטאים בו לפעמים מחוסר ידיעה כלל בחומרת האיסור.

בשולחן ערוך העתיק את דברי הזוהר אולם אין הכוונה ממש שזה חמור יותר משאר עבירות כמבואר בבית שמואל על שולחן ערוך אבן העזר הלכות אישות סימן כג סעיף א
 אסור להוצי' ש"ז - כתב ח"מ בשם ספר החסידים אם מתירא שאל יכשל בא"א או בנדה ח"ו טוב לו להוצי' זרע לבטלה רק יתענה מ' יום בימי הקיץ או ישב בקור בימי החורף לפ"ז מ"ש בזוהר וכאן דעון מוציא ש"ז חמיר מכל עבירות לאו דוקא:
כוונת השולחן ערוך היא בעיקר להרבות בחומרת האיסור שהוא גדולה מאוד מאוד עד שבבחינה מסויימת ניתן לומר שהיא החמורה ביותר כי יש בה גם מגילוי עריות וגם משפיכות דמים.

בהצלחה,