נשים

הריון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ברוך השה נכנסתי להריון אני בחודש ה1 מתי הכי כדאי לספר להורים למשפחה וכו ?יש לצייןשזה הריון ראשון אאחרי שנפל לי פעם אחת אחרי חודש ובפעם הזאת כולם ידעו שנכנסתי גיסות הורים וכו... ועוד שאלה מתי הרב מציע ללכת לרופא בפעם הראשונה אני מציינת שאני מעדיפה שהרופא לא יגע בי באזורים אינטימים אני לא מרגישה נעים בכלל!!!תודההה רבה רבה מחכה לתשובה באימיל....תיזכה למצוות.

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל אין לחשוש יותר מידי בעניין. אולםמאחר והפלת כבר, עדיף לספר לגיסות רק בחודש השלישי.

להורים אפשר לספר כבר עכשיו.

הבדיקות כיום אינם כולללות בדרך כלל נגיעות מיותרות, מומלץ ללכת מוקדם ככל האפשר כדי לוודא שאין לך חוסר בהורמון השומר את ההריון.

בברכה - בנימין שמואלי