חינוך ילדים

קושי עצום לכבד את אימי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב ! קודם כל תודה על ההעינות לשאלות ד" יברך אותכם על כל מעשיכם... אני בחורה בת 20 בכורה במשפחה בל´ע ל10 נפשות אני לא זוכרת את עצמי מסדרת עם אימי קשה לי שאני רואה את היחס המזלזל כלפיי הילדים שהם אחיי, חוסר האיכפתיות וכו.. כמובן שהיא לא עושה זאת בכוונה אני לא מאשינה אותה-היא פשוט לא יודעת להעריך מספיק את המתנה שד" נתן לה -ילדים. היא לא מתביישת לומר שהיא מצטערת שהביאה כך ילדים לעולם וקשה לי לראות את זה אני פגועה מספיק ויותר קשה לי לראות את היחס לאחיי אני פשוט לא מסוגלת להיות בקרבת בלי לזרוק הערה על היחס שלה כלפנו אני רואה שהיא נפגעת ביותר ואני הרבה פעמים בוכה ומתפללת לד" שיעזור לי לכבד אותה,ואם לא לכבד אז לפחות לא לצער.ואני פשוט לא מצליחה זה גדול עליי הבעיה שאני לא יכולה להתערב בחינוך שלה ושל אבא שלי מצד שני אני לא יכולה להתעלם מהמכות והצעקות שהילדים חוטפים כמעט סתם השאלה אם עדיף שאתרחק מהבית ואבוא מידי פעם או שאני צריכה להשאר בבית ולהתמודד למרות הכול? אשמח אם אקבל תשובה ושוב תודה על האתר הזה הודיה

תשובה

שלום וברכה

אם את לא מצילחה להימנע מפגיעה מאימך, עדיף לצאת מהבית.

אם את תומכת בשאר המשפחה מול פגיעת ההורים ויש להם אצלך מקום לשפוך את שיחם, יש לשקול שנית את הפרידה מהבית.

בברכה - בנימין שמואלי