זוגיות

טבילה - למרות שלא שומרים הרחקות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אנו נשואים כמעט 8 שנים, דתיים, לצערי הרב לא מצליחים לשמור על ההרחקות, בתקופה אחורנה בעלי לא מוכן גם להפריד מיטות, ולא שומרים בכלל נגיעה, רק נזהרים לא לשכב ממש (בלי חדירה) שאלתי היא האם יש ענין לטבול במצב כזה כי בעיני זה שקר, כאילו לפחות צריך לנסות להשתדל, אמרתי לבעלי שאם לא נפריד מיטות ולא נשתדל אין לי למה לטבול הוא אומר שאסור לי לאיים עליו בזה, לא יודעת מה לעשות. אשמח אם תענו בהקדם

תשובה

שלום וברכה

לאיים אפשר, אולם ליישם אסור.

את יכולה לנסות להסביר בכל דרך שאת לא מוכנה לישון איתו במיטה אחת בימי נידתך, אולם חלילה להפסיק לטבול, ולהיכשל בחטא החמור ביותר שהיא שכיבה בימי נידה.

יש לזכור תמיד שהחטא החמור ביותר הוא קיום היחסים בימי נידה, על כך יש איסור כרת.

כל ענייני החיבה בימי הנידה הם איסור תורה אולם אין בו כרת, שאר ההרחקות יש בהם איסור דרבנן בלבד.

ועל כן גם מי שלא מצליח לשמור על דבר אחד, חלילה מלהימנע מקיום העיקר שהוא שמירת הנידה.

משל למה הדבר דומה למי שכואבת לו ידו או רגלו, וכי יאמר שאם כך הוא יכול גם להחליא את ליבו?

המלצתי היא ללכת עם בעלך לסופ"ש בעניני יהדות, כדי שבעלך יבין את גודל החשיבות שבהקפדה על כל הלכות הטהרה,   ובעז"ה הוא ישוב לשמור את כל הלכות ההרחקה כמקדם.

גמר חתימה טובה - בנימין שמואלי