זוגיות

מה עושים?..

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום כבוד הרב, אני בת 19 וחצי ויש לי חבר כבר כ-9 חודשים..התחלנו את הקשר כאשר שמרנו נגיעה וב´ה הכל טוב, אבל לצערנו הרב נפלו בשמירה ,אבל לא חס ושלום משהו שיותר מחיבוק או אחיזת ידיים..אנחנו מעוניינים כבר בחתונה אך כרגע אין באפשרותנו לממש זאת לזמן הקרוב מאוד מכיוון שמצבנו הכלכלי לא מאפשר וגם אחותי הגדולה התארסה לפני כשבועיים והם מתכננים להתחתן עוד כ11 חודשים,אך איני רוצה להתחתן לפניה לאחר שהתארסה מפאת כבוד. אז איני יודעת איך אוכל לשמור נגיעה לפחות עוד שנה וכמובן שאין ברצוני לנתק זמנית את הקשר חס ושלום. אני משתדלת לא להיות באיחוד, וכו" אך עדיין ישנן נפילות..מה עלינו לעשות על מנת להצליח בשמירה לאורך זמן.?

תשובה

שלום וברכה

הדבר המומלץ ביותר להתחתן למרות כל הקשיים מסביב.

כעת שאחותך כבר מאורסת אין כל חשש להרגשה לא נעימה כאשר את תחתני מחר ויש לה כבר פת בסלה והיא כבר רגועה חשוב לדבר איתה ולהסביר לה את המניים לחתונתך ובטוחני שהיא תסכים לכך בלב שלם.

עניין הכלכלי אין להביא בחשבון והנישואין פותחים שערי פרנסה ולא יחסר לכם מאומה.

כאשר נכשלים בשמירת נגיעה וכו´ מפסידים את כל השפע עול כן דחוקה לכם פרנסתכם.

ה´ יעזור שתזכי לבנות במהרה בית נאמן בישראל על אדני הטהרה.

בהצלחה - בנימין שמואלי