חברה והשקפה

חטא אדם הראשון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בעקבות ההרצאות ששמעתי בערוץ, עלתה לי שאלה. אם אדם שחטא והוא מתוודה על החטא מתחרט ומקבל לעתיד אז העוון נמחק לו ונחשב לו לזכויות.אז איך אני משלמים על החטא של אדם הראשון. האם הוא לא התחרט והוודה? לא מופיע בתורה שהוא התחרט. א. האם אכן אדם הראשון לא התחרט? ב. אם הוא כן התחרט, מדוע החטא רובץ על כל הדורות אחריו ואנו משלמים עדין על החטא הזה? נכון שאנו משורש נשמתו של האדם הראשון, אבל למה עדין אנו משלמים על זה. לפי זה בעצם על חטא שנעשה ונתוודה עליו ונקבל לעתיד שלא לעשותו האם עדין הוא ירבוץ עלינו ועל ילדינו? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

מבואר בספרים הקדושים שמפני שלאדם הראשון היו תירוצים למה הוא חטא באכילה מעץ הדעת, לא הייתה חרטתו מושלמת מאחר ולא הכיר בחטא לגמרי, ולכן לא הועילה תשובתו.

כל מי ששב בתשובה שלימה ומוחלטת על חטאיו , לא יזכרו לו מעשיו כלל בעולם הבא והוא יעלה לאחר התשובה נקי לגן עדן.

בברכה - בנמימין שמואלי